Martin Doorten

Mijn naam is Martin Doorten geboren op 8 september in 1976. Woonachtig in de provincie Drenthe. Samenwonend. Samen hebben wij twee prachtige kinderen. Op jonge leeftijd was ik al te vinden aan het waterkant. Ik zal een jaar of 10 oud zijn geweest toen ik voor het eerst, met een grote bol rogge brood om de haak (zonder lood) in een stroompje op karper heb gevist.

Mijn eerste aanbeet zit voor altijd op mijn netvlies gebrand, het was een oergeweld die ik nog nooit eerder had gevoeld aan mijn oude telescoop hengel. De rietstengels werden uit het watergetrokken en twee seconden later was de karper gevlogen. Verschrikt ben ik snel naar huis gefietst Vanaf dat moment was ik verkocht.
Nu  ruim 25 jaar later geniet ik nog steeds intens van mijn visserij. In de begin jaren 90 speelde mijn visserij voornamelijk af op fiets afstand, zowel kanalen als grote zandafgravingen lagen dicht bij huis. Deze werden dan ook dagelijks bevist. Na enkele jaren zeerveel gevist te hebben, begon ik mij steeds meer toe te leggen op de top van een populatie. (Tegenwoordig heet dat target vissen geloof ik.) Het aas daarin werd ook een steeds belangrijkere factor. En er werd dan ook met enig regelmaat zelf boilies gedraaid.
Mijn voorkeur gaat  bijna altijd uit naar boilies met vaak in combinatie een flinke hoeveelheid hennep. Maar ook de tijgernoot is een aas die ik graag mag toe passen, zowel in de zomer als in de koudere winter maanden.
Op jonge leeftijd wilde ik ook graag eens in het buitenland vissen. Het werd uiteindelijk één van Frankrijk grootste binnen wateren. Een sessie om nooit meer te vergeten. Inmiddels heb ik meer dan 5 verschillende landen mogen bevissen, Stuk voor stuk prachtige avonturen. Maar de pioniers drang is groter als ooit tevoren. Mijn Nederlandse visserij is helemaal aangepast aan het drukke bestaan als vader, wat betekend dat mijn gezin altijd op de eerste plaats komt. Toch ben ik veel aan de waterkant te vinden, het opserveren is dan ook een belangrijk onderdeel van mijn visserij. Aan mijn aas heb ik altijd hoge eisen gesteld, één van de belangrijkste facetten is de versheid van de ingrediënten en toevoegingen in mijn bollies En daarom heb ik het volste vertrouwen in RRT Baits.
Mvgr Martin Doorten

NederlandsEnglishFrançaisDeutschItaliano