Ray van den Bos

Hoi mijn naam is Ray van den Bos. Ik ben geboren in Apeldoorn, en woon nu in Doesburg Ik werk parttime in de beveiliging en heb daarnaast een aasbedrijf. Ben getrouwd met Carolina en we hebben een dochter van 8 jaar “Sophia”, daarnaast hebben we nog 2 Staffordshire Bull Terriërs lopen Bo en Gina.

Mijn visserij begon al vroeg, het water trok me altijd al aan, maar omdat mijn ouders in de Horeca zaten hadden ze weinig tijd om mee te gaan vissen, wat mijn vader wel vaak deed in de zomer na een lange nacht werken, hij deed dan 2 sneetjes brood in een nat washandje als aas, de vishengel mee en zo liepen we 200 meter naar het Apeldoorns kanaal toe, want daar woonde we toen dicht bij.

Ik kon op de jonge leeftijd nog niet zwemmen en aangezien hij na een lange nacht werken toch in de zon in slaap viel deed hij een touw om mijn middel zodat ik niet in het kanaal kon vallen, dat gevoel die ik daar had kan ik nog als ik mijn ogen sluit voor de geest halen, het water de zon de natuur.

Vanaf dat ik een jaar of 10 was kwam ik wat oudere jongens uit mijn buurt tegen ( we zijn toen verhuisd naar een andere wijk) Deze jongens viste met de pen of drijvend, deze waren echt zoals dat nu heet “Old Skool”. Hier heb ik geleerd hoe je het water moet lezen, er waren altijd wel luchtbelletjes of het riet dat iets bewoog, een azende karper verraad zich eigen altijd, zeiden ze!
Vanaf die tijd heb ik altijd op karper gevist, en ik wordt in 2011 al weer 43 jaar dus dit is al 33 jaar geleden.
Door werkzaamheden en het sporten is het een tijdje minder geweest, maar eind jaren tachtig ben ik weer de spullen gaan pakken, en weer met de pen gaan vissen. Dit was echt ouderwets want de meeste viste met boilies, voor mij was dit echt een openbaring, wat vond ik dit gaaf, een zelfhaaksysteem, ik heb me vanaf die tijd me intensief in deze visserij verdiept en het vissen werd voor mij nog meer een manier van leven.
Vanaf toen draai ik zelf mijn eigen boilies, wat later uit de klauwen liep met een eigen aasbedrijf. Ondanks dat ik steeds minder aan de waterkant zit, zie ik dat mijn hobby een beetje verplaatst hebt in het draaien van dit wonderbaarlijke karpervoer. Voor mij is elke vis die iemand op mijn aas vangt ook een beetje mijn vangst.

Tenminste zo voelt het!!!!

Groeten Ray

NederlandsEnglishFrançaisDeutschItaliano