Thijs de Weerd

Ik ben Thijs de Weerd, geboren in 1985 in Eefde en daar nog steeds woonachtig met mijn vriendin. Naast een full time baan probeer ik van maart t/m december iedere week 1 of 2 nachtjes aan het water te zitten met een paar keer per jaar een langere sessie. Het merendeel van mijn vistijd wordt in Nederland doorgebracht met een enkele uitstap naar Frankrijk waar de grote rivieren steeds meer aan mij trekken.

Op jonge leeftijd trok het water en alles rondom het water mij al enorm aan en na de vangst van mijn eerste voorntjes was ik niet meer te houden.
Alle sloten en beken bij ons in de buurt werden bezocht en alles met vinnen had mijn interesse, met de vaste stok, een spinhengel en de feeder was alles een avontuur. Dit veranderde toen ik een karpervisser tegen kwam die net een enorme karper had gevangen, ooit moest ik zo’n enorme vis vangen. De eerste karper volgde al snel in een poeltje langs de IJssel en dat gevoel heeft mij nooit meer los gelaten.
Veel verschillende wateren van klein tot groot hebben mijn aandacht gehad maar de rivieren en kanalen hebben toch echt mijn voorkeur. Mijn woonplaats Eefde ligt aan het Twentekanaal en de IJssel, met name de IJssel geeft mij een gevoel wat ik bijna nergens anders krijg. Het wilde karakter, de grillige visserij en de karakter karpers trekken mij enorm aan, midden in de nacht een woeste schub uit de stroming trekken is iedere keer weer een feestje.
Via een bevriende visser kwam ik een jaar of 10 geleden bij Ray terecht en heb hem zien groeien met zijn bedrijf. Eerst knus in de schuur achter het huis en tegenwoordig in een veel grotere hal maar nog steeds gezellig en de vertrouwde kwaliteit. Ray denkt graag met je mee over je aas en het wordt altijd vers gedraaid en gestoomd voor je.
Mijn visserij bestaat veel uit het voorvoeren van stekken en/of zones om deze daarna af te vissen en met het aas van RRT Baits heb ik daar het volste vertrouwen in.
Vangze!!

NederlandsEnglishFrançaisDeutschItaliano