Wim Zeggelaar

Ik ben Wim Zeggelaar, geboren in 1977 en woonachtig op de mooie Veluwe. Ik ben getrouwd en ben de trotse pappa van een zoon en dochter.

Toen ik ongeveer een jaar of zeven was woonde ik vlakbij de forellenkwekerij in Apeldoorn. Hier ving ik met nylon en een pier mijn eerste stekelbaarsjes (zonder haak overigens).Toen ik tien jaar was begon ik met het vissen op snoek totdat ik ongeveer twaalf jaar oud was en op een camping in Limburg een man ontmoette die met een stukje kaas een karper ving uit de vijver van de camping. De man viste met een schuifloodje en een nylon onderlijntje met ook onder de haak een stukje nylon waar de kaas aan geregen was.

Snel werd er een homp kaas uit de caravan gehaald en in blokjes gesneden. Hengel rechtop met een topbelletje eraan en rinkel, rinkel daar ving ik mijn eerste karper (en die karper ging veel harder tekeer dan de snoeken die ik voorheen ving). Daar aan de vijver van die camping is voor mij het vissen op karper dus begonnen.

In het verleden heb ik veel in de omgeving van Apeldoorn gevist, ik viste dan in het kanaal, op Bussloo of in de kolken langs de IJssel. Toen ik vijftien jaar oud was werd ik door een oudere karpervisser meegenomen naar het Kempisch kanaal, dit was mijn eerste buitenlandsessie. De jaren daarna ging ik elk jaar wel een aantal keren naar het buitenland om daar de karpers in mijn net te krijgen. Ook nu probeer ik elk jaar nog wel een keer naar het buitenland te gaan maar ik heb mij voorgenomen om intensiever in Nederland te gaan vissen. Ik ga dit bewust proberen omdat ik merk dat het na een (succesvolle) buitenlandsessie, het soms moeilijk is om mijn ‘accu’ weer op te laden voor de visserij in Nederland. Aangezien ik mijn vrije tijd ook graag doorbreng met mijn gezinnetje, blijft er niet altijd even veel tijd over voor het vissen. Dit betekent voor mij meer tijd steken in het voeren (van kwalitatief goed aas) en dan ik kortere sessies genieten van de vangsten en de natuur!!

Wie weet tot aan de waterkant,

Wim Zeggelaar

NederlandsEnglishFrançaisDeutschItaliano