Xander Verhoef

Mijn passie voor het karpervissen is ontstaan tijdens het witvissen. Wat ik overigens niet onverdienstelijk gedaan heb gezien mijn 2 3e plaatsen op het NK en 5e en 11e plaats op het EK.

Ik weet het nog als de dag van vandaag. Ik zat leuk brasems te vangen op de Klapstraat in Elden, toen ineens de dobber langzaam onderwater verdween. Ik voelde direct een behoorlijke weerstand. Ik viste in die tijd met elastiek op de top. De vis bleef maar onder de hengel draaien. Na een 5-tal minuten zag ik de vis voor her eerst aan de oppervlakte. Ik schrok en dacht dit gaat niet lang goed.

Maar Gods wil is wet en de vis zwom richting de kant. Voor ik het wist had mijn buurjongen het net onder de vis. Het paste allemaal net. En voor her eerst in mijn leven stond ik oog in oog met deze boeiende karper. Je raad het al de passie was geboren.

Langzaam bouwde ik een karperset op. Welke inmiddels de halve schuur in beslag neemt. Waar ga je eigenlijk beginnen en hoe werd er vis gevangen, allemaal vragen die door je hoofd spoken. Één grote uitdaging dus!! Nu is dat wel aan mij besteed. Of het nu een makkelijk water of een moeilijk water is het vissen moet leuk blijven en een uitdaging blijven. De uren die ik aan de waterkant bestede aan het Hoefijzer in Elden hebben mij de nodige stof tot nadenken gegeven welke ik in de dagelijkse visserij nog steeds heb. In het begin moest ik het nodige doen om de karpers te verschalken maar uiteindelijk begon ik het water en de vissen te kennen. Dit leverde voor 4 jaar terug in 3 nachten 7 vissen op met daarbij de 2 zwaarste van het water. Dit was voor mij het einde van het tijdperk Hoefijzer.

Tegenwoordig sla ik een willekeurig karperblad open en zie ik advertenties met boilies, boilies, boilies en grote vissen. Het liefst zo groot mogelijk. Er staat helaas niet bij hoe lang men er over gedaan heeft om deze grote vissen te vangen. Gelukkig heb ik Ray leren kennen. Hij heeft verstand van voer en maakte zelfs boilies. Nou dat was niet aan dovenmansoren besteed en de vriendschap was begonnen. Wat is er nu makkelijker om te bellen met de volgende woorden:”Hoi Ray met de belastingdienst, ik heb een portie red Secret nodig (vismix, Robin red en Strawberry).” Antwoord:”Is goed kun je morgen ophalen.” Makkelijker kan het niet. En ik durf te zeggen na inmiddels 7 jaar met deze boilies te vissen dat het “Good Stuff” is om maar in de taal van de bladen te schrijven.

Ik ben geen visser die naast zijn schoenen gaat lopen als hij een grote vis heeft gevangen maar geniet van elke vis die ik vang. Het blijft voor mij een hobby en geen inspanningstherapie.

De meeste mensen die dit lezen zullen denken:”Komen er nu nog gewichten en sterke verhalen”. Nee, dat is voor mij niet belangrijk. Ik heb vind het leuk om instant mijn vis te vangen en om 1x per jaar naar Italië te gaan om heerlijk te ontspannen en vis te vangen.

Tot slot wens ik iedereen een goede vangst toe en blijf jezelf.

Mocht je nog op zoek zijn naar goede boilies…………. RRT-Baits!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tight Lines!!!

Xander

NederlandsEnglishFrançaisDeutschItaliano